Sara Varga

Sara Varga är en svensk vispopsångerska, låtskrivare, DJ och författare, verksam under namnet Sara Varga. Hon deltog 2011 i Melodifestivalen och har givit ut tre musikalbum.

2011 ställde Varga upp i Melodifestivalen med bidraget ”Spring för livet” som hon har skrivit tillsammans med Figge Boström. I deltävlingen den 19 februari i Linköping tog sig låten vidare till andra chansen. Där mötte hon först Loreens bidrag ”My Heart Is Refusing Me”. Vargas låt gick vidare och mötte därefter Love Generations låt ”Dance Alone”. Därifrån tog sig Sara Vargas låt vidare till finalen i Globen där den hamnade på nionde plats. Den 3 april gick ”Spring för livet” in som nykomling och direkt till etta på Svensktoppen. Låten låg kvar på den platsen hela våren och sommaren till och med den 31 juli 2011. Hon blev även samma år utsedd till Sveriges näst sexigaste kvinna i tidningen Slitz.

2012 gav Varga ut sitt tredje album, Ett år av tystnad, som hon skrev tillsammans med Lars Hägglund. Tillsammans med Hägglund har hon även skrivit musiken till filmen Bäst före som hade premiär i mars år 2013.

Sara gör allt från akustiska set och gästar befintliga band.