RMK & Toppen

Rikard De Bruin och Marcus Larsson utgör tillsammans pop/rap-duon RMK & Toppen. Genom tidigare soloprojekt och med bakgrund inom olika genrer och sound, sammanfördes de under en festival där de båda spelade i egna konstellationer. Ur en gemensam drivkraft för musiken och den genuina glädjen i det kreativa skapandet, började de därefter komplettera varandra i låtskrivande och musikproduktion. Rikards tidigare projekt ”RMK” och Marcus ”Toppen” blev därmed starten på den kritikerrosade succé-duon, RMK & Toppen.

Ur en sann do it yourself-anda har de byggt sitt eget artistkoncept och därigenom pushats framåt av egen målmedvetenhet och ambitionsvilja. De insåg snart att deras sound möttes och att de balanserade varandra i musikskapandet, vilket gjorde att låtarna blev allt fler. Det resulterade i att de på egen hand skrev, producerade och släppte ett fulländat debutalbum. Utan bolag i ryggen och med deras egen skaparglöd, streamade albumet imponerande miljonsiffrigt på Spotify. Första singeln ”Gå mot rött” fick slående framfart och öppnade dörrarna för mångsiffriga livespelningar runtom i landet. Duon var ute på vägarna och en trogen publikskara växte sig större.

Succén i streamingsiffror och livespelningar gav dem en storslagen kickstart på karriären, vilket endast utgav början på någonting ännu större. Nu är de aktuella med nya singeln ”Oss” [Warner Music, 2016]. Soundet leker mellan upplyftande pop och melodisk hiphop/rap, med målande texter där en vibe av glädje möter lägereldsfester och ungdomliga visionärer. Målet framåt är att utvecklas i den gränslösa musiksfären och att bredda vyer, genrer och de gemensamma komponenter som sätter prägel på deras musik.

Om jag faller