Det har hänt mycket i Kalle Moreaus liv sedan han på sin fyraårs-dag fick en mandolin i present av sina bröder. Via kommunala musikskolan vidare till musik-konservatoriet i Falun, studier i Göteborg och slutligen en ordinarie plats i Kungliga Filharmoniska Orkestern där han äntligen kunde titulera sig Filharmoniker.
Resten är en kreativ explosion för en av våra mest folkära artister. Här ett axplock: Nyckelfigur i både BAO, Orsa Spelmän och turnérande med dem och bandet ”Hej Kalle”. Sju säsonger med SVTs ”Moreaus med mera”. En hel drös julshower med Sveriges absoluta artistelit genom åren. Åtskilliga turnéer, medverkan i och programledare för bl a Allsång På Skansen, Så Ska Det Låta, På Spåret och Körslaget. Och festen fortsätter.
HEJ KALLE
Med sitt fem man starka band, bjuder ”Hej Kalle” på en härligt bred repertoar med låtar som Underbar, Koppången och Om Sommaren, alltid med stark botten i den pop-flörtande folkmusiken.

TORRVRÅL
Alla känner inte till att Kalle brinner väldigt mycket för boogie och blues. Torrvrål startades för ett år sedan och är ett gäng musikaliska barndomsvänner som älskar att spela tung blues. Repertoaren består av klassiska blues och boogie-låtar som passar allt från mindre rock-klubbar till större festivalscener.

ORSA SPELMÄN
Kalle, hans två bröder Olle och Perra, Leif och Pether utgör Orsa Spelmän. Bandets möte med Benny Andersson ett antal år tillbaka i tiden gav folkmusiken en riktigt stor publik och Orsa Spelmän är idag ett ”varumärke” alla känner till. Deras låtar och musik behöver ingen närmare presentation. Folkmusik för hela slanten när den är som absolut bäst.

Se till att boka Kalle Moraeus i god tid för er stadsfestival, företagsevenemang eller andra musikaliska upptåg då efterfrågan är mycket stor!

Kalle & Orsa Spelmän - Underbart