Easy Kits samlade erfarenheter inom musik, coverband och show överträffar det mesta i branschen. Easy Kit är därför ett band med många sidor. Medlemmarna har många olika musikaliska bakgrunder, vilket har skapat ett sällsynt färgrikt band. Influenserna tar helt enkelt inte slut och bandet har oanade resurser att plocka fram om det skulle behövas.

De olika bandmedlemmarna är bl.a. anlitade i sammanhang såsom melodifestivalen, husbandsjobb åt SVT och artistturnéer. Listan på meriter kan göras hur lång som helst och den samlade erfarenheten i bandet är som sagt imponerande. En musikalisk kameleont i coverträsket. Bättre går det inte att beskriva Easy Kit.

Partymusik, pop, rock, soul, latin eller odödliga hits svänger precis lika mycket. Det gäller bara att kunna lira och behålla energin. Med kompetent, energiladdad och personlig sång i spetsen, och ett fundamentalt svängigt kompband fyllt med spelglädje i botten, är receptet fullbordat. Total lycka. Easy Kit.

En av Easy Kits stora talanger är att de flesta i bandet dessutom är fantastiska låtskrivare. Erfarenheterna är mycket stora även här med musik- och låtskrivande åt artister, teatrar och film i bagaget. Skulle du exempelvis behöva specialskriven musik, arrangemang eller jinglar till just din event så sitter du inte i sjön om du anlitat Easy Kit.

Medlemmarna i Easy Kit har spelat ihop i olika konstellationer under många år, men det band som till slut blev Easy Kit sattes speciellt ihop våren 2005. Uppdragen var då att jobba som kompband till artister och som husband i olika sammanhang. Idag är bandet dessutom ett av Sveriges vassaste coverband.