Kristian Täljeblad började hålla på med musik när han fick sin första gitarr i julklapp vid 18-års ålder. Då var det punk och rockband som Foo Fighters, Blink 182 och diverse metal som Megadeth som influerade hans musik. Kristian formade sitt egna band ”Lions Dream Big” som utgav musikstycken i samma kaliber som nämnda band. Trots detta, var inte denna genre vad Kristian skulle komma att ägna sig åt i framtiden.
2014 deltog Kristian i Paradise Hotel, som blev hans kliv in i media- och musikbranschen. I slutet av säsongen röstade publiken fram honom som ”folkets favorit”. Kanske var det mycket pga. Den låt som han slog igenom med (som han dessutom skrev under ett avsnitt till sin dåvarande förälskelse Saga Scott) som heter ”Du och en annan”. Låten sålde snabbt guld och placerade sig på en top 15 plats på spotify, helt utan hjälp av något skivbolag.
Fortsättningsvis släppte Kristian låten Falsk med kompisen, låtskrivaren och artisten ”Emil Assergård”. Kristian vikarierade även under sommaren -15 som programledare för ”relationsradion” som sändes varje dag i två månaders tid. Sedermera deltog Kristian även I TV3’s andra säsong av Realitystjärnorna på godset med bla Isabel Adrian och Victoria Silvstedt.
Kristians musik har från hans första släpp gått från att vara pop/rock-betonat till att övergå mycket mer mot pop-/dans-hållet. Den senaste låten ”Allting I Denna Bar” släpptes sommaren 2016 och plockades upp av Warner Music Group. Låten hamnade på spotify top 100 och har i dagsläget över 600.000 spelningar, som tillsammans med resten av Kristian spotofystreams, uppgår i en totalsiffra om 6 miljoner.
På scen är Kristian en energisk glädjespridare som framför sina låtar antingen med en DJ eller med kompinstrument. Känslan är densamma oavsett, och det slutar ofta med att det blir ”ett jävla drag”.

Perfekt bokning för klubb. Tveka inte kontakta oss för med information om hur Kristian kan fungera på just din klubb.

Allting i denna bar