Det har hänt mycket i Kalle Moreaus liv sedan han på sin fyraårs-dag fick en mandolin i present av sina bröder. Via kommunala musikskolan vidare till musik-konservatoriet i Falun, studier i Göteborg och slutligen en ordinarie plats i Kungliga Filharmoniska Orkestern där han äntligen kunde titulera sig Filharmoniker.
Resten är en kreativ explosion för en av våra mest folkära artister. Här ett axplock: Nyckelfigur i både BAO, Orsa Spelmän och turnérande med dem och bandet ”Hej Kalle”. Sju säsonger med SVTs ”Moreaus med mera”. En hel drös julshower med Sveriges absoluta artistelit genom åren. Åtskilliga turnéer, medverkan i och programledare för bl a Allsång På Skansen, Så Ska Det Låta, På Spåret och Körslaget. Och festen fortsätter.
Nu är Kalle redo att med sitt fem man starka band ”Hej Kalle”, ge sig ut i Sveriges avlånga land och frälsa oss med sin musik. Mellan spelningarna med ”Hej Kalle”, klämmer Herr Moraeus in gig med både Orsa Spelmän och BAO. Ständigt högaktuell, åker han under hela december på julturné med Loa Falkman & Wiktoria och syns i SVTs ”Moraeus med mera”. Nästa års kalender innehåller allt från konserter på Dalhalla, via älgjakten till gig med Kalles olika musikaliska konstellationer.
Se till att boka Kalle Moraeus i god tid för er stadsfestival, företagsevenemang eller andra musikaliska upptåg då efterfrågan är mycket stor!

Kalle & Orsa Spelmän - Underbart